عالاذا

در سال‌های اخیر، برخی از کشورهای همسایه، بعضا در سایه کاهلی و ترک مسوولیت نهادهای داخل کشور، تلاش کرده‌اند بسیاری از مواریث فرهنگی و تاریخی ایران را به نام خود سند بزنند.

به گزارش مشرق، مهرداد فرهمند، تحلیل‌گر مسایل منطقه غرب آسیا و خبرنگار سابق بی بی سی فارسی، در پاسخ به اظهارات شهرام ناظری در ترکیه، پست قابل‌تاملی در ایکس منتشر کرد. شهرام ناظری، خواننده و موسیقی‌دان مطرح کشورمان در اظهاراتی عجیب در دانشگاه سلجوق ترکیه، مدعی شد که ترکیه و دولت این کشور نقش مهمی در حفظ میراث مولانا جلال‌الدین بلخی، شاعر بزرگ ادب فارسی، ایفاء کرده‌اند و اگر این میراث در ایران بود، از بین رفته بود! در سال‌های اخیر، برخی از کشورهای همسایه، بعضا در سایه کاهلی و سهل‌انگاری نهادهای داخل کشور، تلاش کرده‌اند بسیاری از مواریث فرهنگی و تاریخی ایران را به نام خود سند بزنند. حال، این که یک چهره‌ی شناخته‌شده موسیقی سنتی کشور، با چنین اظهارات و ادعاهایی بهانه به دست کشورهای همسایه می دهد، بسی مایه حیرت است.

جالب این‌جاست که چند سال قبل، زنده‌یاد استاد شجریان، در گفتگویی درست نقطه‌ی مقابل آقای ناظری را مطرح کرده و از این در ترکیه مولانا تبدیل به یک برند «اقتصادی» شده، به شدت گلایه کرده بود. شجریان از اصطلاح «غارت» میراث مولانا توسط ترکیه استفاده کرد:

در پاسخ به این ادعای آقای ناظری، فرهمند که سال‌هاست در ترکیه ساکن است، مطالب قابل‌توجهی بیان کرده است. او در حساب ایکس خود نوشت:

پاسخ خبرنگار سابق بی بی سی به ادعای عجیب شهرام ناظری+عکس و فیلم

پاسخ خبرنگار سابق بی بی سی به ادعای عجیب شهرام ناظری+عکس و فیلم

" شهرام ناظری حرف کاملاً غلطی زده که می‌گوید دولت و مردم ترکیه مکتب مولانا را در دل خودشان زنده نگه داشتند و اگر مولانا در ایران مانده بود، از بین می‌رفت. درست برعکس است. «مکتب مولانا» در ایران و به کوشش ایرانیان زنده مانده وگرنه در ترکیه آنچه از مولانا مانده، نامی و آرامگاهی و مراسمی سالیانه است. همین. عموم مردم ترکیه تنها نامی از مولانا می‌دانند. حتی تحصیلکرده‌ترین مردم نه یک بیت از مولانا در ذهن دارند و نه چیزی از تفکر و شخصیت او، چه رسد به «مکتب مولانا». حجم ادبیاتی که به زبان ترکی درباره آثار و احوال مولانا تولید شده، در مقایسه با آنچه به زبان فارسی درباره مولانا تولید شده و می‌شود، قطره است در برابر اقیانوس. شهرام ناظری این‌ها را ندیده؟ همین حالا از دکتر سروش در کانادا گرفته تا فلان استاد در بهمان شهرستان ایران، شمار زیادی جلسه مداوم و پرطرفدار درباره مولانا برپاست که یک کدام از این‌ها را در ترکیه نمی‌توانید پیدا کنید. چطور شهرام ناظری این‌ها را ندیده؟"

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۷
    1 0
    اگر همه ما از دانشگاهی گرفته تا حوزوی یاد می گرفتیم در حیطه تخصص خود صحبت کنیم و مسئولیت قبول کنیم آنگاه بسیاری از مشکلات اصلا بوجود نمی آمد که بخواهیم آنها را برطرف کنیم
  • IR ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۷
    0 0
    گویی این مردم ظاهربین برگزاری رقص سماع و حرکات عجیب و غریب را مکتب مولانا می فهمند.
  • IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۷
    0 0
    شهرام ناظری درست گفته است
  • BR ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۷
    0 1
    به نظرم نکته نهفته و خارج از دید عموم (همگان) در درک و فهم رفتار و جهت گیری در اظهار نظر شهرام ناظری نه بی اطلاعی بلکه همان برند اقتصادی شدن و بودن مولانا برای پروژه ترکیه- که از نوع غارت و استعمارگری میراث تاریخی است- و سبک زندگی و استایل پول پایه این خواننده و هنرمند و سلبریتی سنتی خوان نهفته است که باعث پیوند این دو به هم می شود. هردو از مولانا -مولانا تحریف شده حتی- خواهان پول و منافع اقتصادی اند نه مکتب و آموزه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس